Landelijke campagne loverboys

Loverboys zijn gewetenloze mensenhandelaren. Ze opereren vooral online, waar ze kwetsbare kinderen verleiden en seksueel uitbuiten. Jongeren worden benaderd via smartphones, chats en social media. Ze krijgen complimenten over hun uiterlijk en het aanbod om gemakkelijk veel geld te verdienen, bijvoorbeeld via modellenwerk. Binnen enkele dagen kunnen dit soort onschuldige gesprekken leiden tot intimidatie, chantage en seksuele uitbuiting. Zo vallen jaarlijks circa 1.300 minderjarigen in handen van deze meedogenloze mensenhandelaren.

In deze nieuwe awareness campagne van Terre des Hommes ‘Loverboys gezocht’ vragen we aandacht voor ons project WATCH Nederland. We roepen het Nederlandse publiek op om ons te helpen deze keiharde mensenhandelaren op te sporen en te ontmaskeren. Zo zorgen we samen dat loverboys geen kans krijgen.
De campagne zal van 19 november t/m 12 december onder meer te zien zijn op billboards in grote steden, in de krant (Telegraaf en NRC), op social media (facebook en instagram) en te horen zijn op de radio (Skyradio, Radio538, 100% NL).

Voor meer informatie zie  http://bit.ly/loverboysgezocht en de hashtag #loverboysgezocht